Zverejnené: 24.11.2020

Aké sú podmienky na účet bez poplatku


Article image

Dnes už má takmer každý v banke osobný účet, a to najmä vďaka širokej ponuke rôznych účtov, z ktorej si vyberie každý. Účty v bankách sa líšia najmä svojimi poplatkami. Banky ponúkajú bežné účty za poplatky, ktoré sa pohybujú od 0 do 15 € mesačne.
 
Výber osobného účtu treba prispôsobiť osobným požiadavkám, ktoré má každý z nás iné. Ak často vyberáte peniaze z bankomatu, mali by ste sledovať poplatky za výbery z bankomatov, ak častejšie platíte kartou, zistite si informácie aj o tejto službe, za ktorú môžete byť v niektorých bankách aj odmenení.
 
Poplatok za účet si môžete znížiť na polovicu alebo na nulu, za podmienky, že účet aktívne využívate (zasielanie príjmu na účet, zriadenie trvalých príkazov, SEPA inkás,  platby platobnou kartou vydanou k osobnému účtu) a využívate produkty v danej banke (napríklad sporenie).
 
Prinášame Vám podrobný prehľad zliav v jednotlivých bankách, ktoré je možné využiť, aby ste mali účet lacnejší, alebo zdarma.
 

mBank - mKonto

Cena podľa cenníka:  0 eur  pre všetkých klientov

365 Banka – Účet 365

Cena podľa cenníka:  0 eur pre všetkých klientov

Fio banka - Fio osobný účet

Cena podľa cenníka:  0 eur pre všetkých klientov


VÚB – VÚB účet

Cena podľa cenníka: 6,00 eur

50 % zľava z poplatku za účet je pri využití aspoň 2 z vybraných produktov banky, aspoň 1 krát za mesiac využiť službu Internet banking alebo Mobil banking a súčet zaúčtovaných kreditných transakcií na účte klienta za mesiac je min. 500 eur.

100 % zľava z poplatku za účet je pri využití aspoň 3 z vybraných produktov banky, aspoň 1 krát za mesiac využiť službu Internet banking alebo Mobil banking a súčet zaúčtovaných kreditných transakcií na účte klienta za mesiac je min. 500 eur.

Produkty VÚB, s ktorými je možné aplikovať zľavu:

  • čerpané spotrebné úvery (klient nesmie byť v sledovanom období v delikvencii)
  • čerpané hypotekárne úvery (klient nesmie byť v sledovanom období v delikvencii)
  • kreditná karta (min. 3 zaúčtované platby u obchodníka kreditnou kartou vydanou na majiteľa účtu)
  • sporiaci účet a Eurizon SK (súčet hodnôt realizovaných trvalých príkazov z účtov vedených vo VÚB na ľubovoľné produkty z tejto skupiny za mesiac min. 50 eur)
  • zostatky na vkladových účtoch v EUR a CM, sporiacich účtoch a hodnota investícií do podielových fondov Eurizon SK a hodnota hypotekárnych záložných listov vedených na majetkových účtoch vo VÚB (súčet hodnôt priemerných denných zostatkov na týchto produktoch za mesiac min. 10 000 eur)
  • La Vita – vlastníctvo aktívneho poistného produktu uzatvoreného pracovníkom VÚB banky a.s.


Tatra banka – Tatra Personal

Cena podľa cenníka: 7,00 €

50% zľava
•    využívaním produktov a služieb z aspoň 2 produktových kategórií alebo
•    ak zrealizuje aspoň sedem transakcií v sledovanom období prostredníctvom inovácií Tatra banky: mobilná aplikácia Tatra banka, VIAMO, platby na internete s využitím jednorazového čísla karty, vygenerovaného v aplikácii MobilePayTB 
•    vo veku od 20 rokov do 28 rokov          
100% zľava: 
•    využívaním produktov a služieb z aspoň 3 produktových kategórií alebo spojením dvoch 50% zliav.

Produkty a služby: Hypotekárny úver, bezúčelový úver, kreditná karta, DDS, Podielové fondy, Investičné sporenie, cestové poistenie, životné poistenie, poistenie majetku, poistenie splácania hypotéky, cenné papiere, Business účet


Slovenská sporiteľňa – Osobný účet

Cena podľa cenníka: 5,90 eur

100% zľava
 

  • za platby kartou vo výške min. 200 eur v obchodoch, na internete, cez aplikáciu Google pay, Apple pay, Garmin pay, Fitbit pay (realizované debetnými kartami k účtu a kreditnými kartami majiteľa účtu) a súčasne
  • za 3 pravidelné platby (trvalý príkaz alebo inkaso, bez prevodov medzi účtami klienta a splátok úverov) a súčasne
  • za min. 1 platbu / vklad na sporenie / investičné sporenie (na bývanie, pre radosť, na rezervu, sporenie k účtu (produkt v útlme), šikovné investičné sporenie (produkt v útlme) alebo investičné sporenie) alebo 
  • ak aktíva klienta v banke sú vo výške 15 000 eur alebo
  • za aktívne využívanie Platobnej karty vydanej k Business účtu

Stačí ak sa klient zaregistruje v programe Vernostný systém Odmena+,  pri platbe kartou u vybraných partnerov za produkty alebo služby môže klient získať odmeny aj viac ako 10 % za nákup tovaru a služieb. Po nazbieraní odmeny v minimálnej hodnote 5 € banka automaticky pripočíta odmenu na účet klienta.

ČSOB – Účet Pohoda

Cena podľa cenníka: 6,00 eur

50% zľava

  • kreditný obrat na účte bol min. 400 eur v aktuálnom mesiaci (bez platobných operácií medzi vlastnými účtami navzájom) a súčasne
  • sú zrealizované aspoň 3 pravidelné platby mesačne (platby na základe SEPA trvalého príkazu alebo súhlasu so SEPA inkasom okrem inkasným spôsobom dohodnutého splácania úverov) a súčasne
  • je zrealizovaných mesačne aspoň 5 platieb platobnou kartou (debetnou alebo kreditnou) vydanou k účtu za tovar a služby, ktoré budú zúčtované v danom mesiaci alebo
  • priemerný mesačný stav úspor a/alebo nesplatených úverov v ČSOB dosiahol min. 20 000 eur , alebo
  • ak je klient Konečným užívateľom výhod v zmysle Všeobecných obchodných podmienok, štatutár právnickej osoby alebo fyzická osoba – podnikateľ, ktorá má zriadený balík služieb Podnikateľské konto a zároveň aktívne využíva Podnikateľské konto v zmysle podmienok na získanie zľavy z poplatku za vedenie balíka služieb Podnikateľské konto. 

100 % zľava z poplatku za vedenie balíka služieb kombináciou min. dvoch 50% zliav platných pre balík služieb ČSOB Pohoda.


UniCredit Bank – U konto

Cena podľa cenníka: 8,00 eur

100% zľava z poplatku za balík v prípade, že na účet príde mesačne aspoň 400 eur.
U-šetrite môžu využívať všetci klienti UniCredit Bank s vydanou platobnou kartou. Zľavový program U-šetrite  si môže klient  stiahnuť aj ako aplikáciu do mobilného telefónu. Za transakcie uskutočnené debetnou kartou klient získa späť peniaze na svoj bankový účet, pri platení nie je potrebné žiadať o zľavu, je automaticky pripísaná na účet spojený s platobnou kartou.


Poštová banka - UŽITOČNÝ ÚČET

Cena podľa cenníka: 5,00 eur

100 % zľavu z poplatku za vedenie účtu  je možné získať, ak priemerný denný zostatok na účtoch a vkladových produktoch klienta v Banke za mesiac presiahne 20 000 eur. 
Nasledujúci mesiac má klient účet bez poplatku za vedenie účtu.
PROGRAM PENIAZE S5 - možnosť získaž späť peniaze za platby kartou u vybraných obchodníkov. 

OTP – Aktívny účet

Cena podľa cenníka: 6,00 eur

50 % zľava

  • pri Aktívnom klientovi (pripísanie mzdy alebo iného príjmu vo výške minimálne 300 eur,
  • realizovanie minimálne 3 platieb platobnou kartou vydanou k bežnému účtu,
  • realizovanie minimálne 1 platby prostredníctvom trvalého príkazu na úhradu alebo 1 platby prostredníctvom inkasa z bežného účtu.


100% zľava 

  • pri Aktívnom klientovi a zároveň priemerný zostatok na všetkých vkladových produktoch klienta v banke za kalendárny mesiac min. 10 000 eur.


Manželská zľava: 50% z poplatku za vedenie účtu pre každého z manželov, ak majú vedené dva samostatné Aktívne účty. 
Podmienkou získania 100% zľavy z poplatku za vedenie Aktívneho účtu je manželská zľava a zároveň ak priemerný zostatok na všetkých vkladových produktoch klienta v banke za kalendárny mesiac je  min.10 000 eur.


Prima banka - Osobný účet

Cena podľa cenníka: 4,90 eur

100% zľava z poplatku za vedenie účtu je vrátený v mesiaci, keď priemerný zostatok bude vo výške minimálne 10 000 eur.
Klient pri platbe kartou/mobilom získava odmenu vo výške 0,5 % z celkového objemu nákupu až do výšky mesačného poplatku za účet.
 


Raiffeisen BANK – Parádny účet

Cena podľa cenníka: 5,50 eur

100% zľava 

  • na Parádny účet je zaslaný kredit najmenej vo výške 400 eur a zároveň
  • klient si nastaví inkaso napríklad za plyn alebo telefón a inkaso sa zrealizuje.  

50 % zľava ak je splnená iba jedna z uvedených podmienok.


Oberbank – Účet Klasik

Cena podľa cenníka: 2,00 eur

Banka neposkytuje žiadne zľavy.


BKS Bank – Premium konto s platobnou kartou

Cena podľa cenníka: 3,50 eur

Banka neposkytuje žiadne zľavy.


Privat banka - Privatbanka Konto 

Cena podľa cenníka: 4,80 eur

Banka neposkytuje žiadne zľavy.

 
Zľavy platné k 23.11.2020

 

Porovnanie všetkých dostupných účtov TU.

Autor článku: Iveta Hudáková



Užitočné články

Finančný Kompas v médiách