Zverejnené: 15.06.2022

Ako spoznať kvalitnú platformu pre investovanie na burze?


Article image
Obchodná platforma je nevyhnutnosť pokiaľ chcete investovať na burze. Vybrať si tú, ktorá bude pre vás najvhodnejšia môže byť vzhľadom na širokú ponuku pomerne náročné. Preto vám poradíme, čo by mala mať dobrá obchodná platforma.
 

Ako funguje kvalitná obchodná platforma?

Obchodná platforma vám otvára dvere na burzu, umožňuje vám okrem iného nakupovať a predávať, analyzovať trh a zadávať obchodné príkazy. Nie každá platforma vám musí poskytovať všetko, čo ako investor potrebujete a očakávate, a tiež vám nemusí vyhovovať po užívateľskej stránke.

Pre analyzovanie trhov sú potrebné grafy, ktoré by mala mať každá obchodná platforma. Tie najkvalitnejšie majú pokročilejšie zobrazenie grafov vďaka čomu si môžete zobrazovať grafy vo viacerých časových rámcoch.
Užitočným nástrojom je aj zabudovaná kalkulačka, s ktorou si bez problémov vypočítate hodnotu pipu, marže a podobne. Obchodné platformy môžu mať viacero praktických nástrojov pre uľahčenie rozhodovania sa a analýzy. Profesionálne platformy majú intuitívne ovládanie a rýchle plnenie objednávok.  


Ako pomôcka vám poslúži aj článok na webe Úspešný na burze, v ktorom nájdete tabuľku s prehľadným porovnaním najlepších platforiem. V tabuľke nájdete funkcie platformy, ale aj to, či je dostupná mobilná aplikácia a slovenský jazyk.

Pre získanie platformy potrebujete obchodný účet 

Obchodnú platformu môžete získať tak, že si u brokera založíte obchodný účet. Len tak sa dostanete k dátam z burzy a môžete začať obchodovať. Pre založenie obchodného účtu je potrebné zadať prihlasovacie údaje, osobné údaje, overiť totožnosť a spraviť vklad peňazí.

Celý proces trvá iba niekoľko minút. Potom už môžete obchodovať a objavovať všetky funkcie obchodnej platformy. 

 

Začať môžete s demo účtom

Okrem bežného obchodného účtu majú kvalitní brokeri aj demo účet. Jeho založenie prebieha prakticky rovnako, ale obchodujete a investujete iba fiktívne. Nevkladáte na účet peniaze, takže nič neriskujete.

Demo účet je ideálny pre začiatočníkov, ktorí si chcú vyskúšať, ako funguje obchodovanie na burze bez toho, aby riskovali svoje peniaze. Tiež je to dobrý spôsob ako otestovať svoje obchodné stratégie. V neposlednom rade je to však možnosť ako zistiť, ktorá obchodná platforma vám najviac vyhovuje. Demo účet si môžete založiť zadarmo.

O tom, ako začať s investovaním sa dozviete na webe uspesnynaburze.sk. V článkoch na blogu nájdete informácie o tom, čo je burza, aké obchodné inštrumenty môžete obchodovať aj ako si vybrať brokera.
 

Investovanie nie je iba o kvalitnej platforme 

Aj keď kvalitná obchodná platforma je dôležitá súčasť investovania, pre dosiahnutie úspechu je potrebné oveľa viac. Skúsenosti sa dajú nadobudnúť iba časom, ktorý vám okrem úspechov prinesie určite aj pády.

Čo teda môžete spraviť preto, aby ste boli čo najúspešnejší a vyhli sa stratám, ktoré by vás zasiahli až príliš? Základom je samozrejme diverzifikácia portfólia a tiež jeho pravidelné prehodnocovanie. Či už chcete aktívne obchodovať alebo pasívne investovať, nepôjde to bez vzdelávania. Web Úspešný na burze prináša aj Akadémiu investovania a
Akadémiu obchodovania na burze.
 
  • V akadémii obchodovania na burze nájdete základné informácie o aktívnom obchodovaní (tradingu), obchodných metódach, technických analýzach aj obchodných platformách.
  • Akadémia investovania vás zasa prevedie možnosťami investovania do rôznych finančných inštrumentov ako sú akcie, indexy, kryptomeny, či vzácne kovyV akadémií investovania sa tiež dozviete, čo sú ETF fondy a ako funguje kopírovanie obchodníkov.
 
Nezáleží na tom, či ste úplný začiatočník alebo už s burzou máte skúsenosti, akadémia vám určite prinesie nové a zaujímavé poznatky.
 
 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách