Zverejnené: 11.01.2021

ČSOB a OTP banky sa spojili, čo by ste ako klient mali vedieť


Article image
K spojeniu Československej obchodnej banky a OTB Banky Slovensko pod jednu značku ČSOB dôjde v priebehu tohto roka. Aktivity obidvoch bánk budú smerovať k zlúčeniu do jednej, ktorá bude potom pôsobiť na trhu pod názvom ČSOB. Postupne sa bude meniť logo banky a nastavenie produktov.
 

Pre klientov ČSOB sa nič nemení,  pre klientov OTP Banky sa mení:

 
  1. Zmenou akcionára sa pre klientov OTP Banky nič nemení, produkty a bankové služby môžu klienti využívať presne tak, ako boli dosiaľ zvyknutí. ČSOB bude postupne klientov informovať o novinkách, možnostiach a benefitoch.
  2. Zo  strany klientov OTP Banky nie je aktuálne nutná žiadna aktivita, naďalej môžu využívať rovnaké služby OTP Banky za nezmenených podmienok.
  3. ČSOB bude klientov o každej zmene informovať vždy viacerými dostupnými informačnými kanálmi – v pobočke, webovej stránke, cez správy v mobil bankingu alebo internet bankingu, e-mailovými správami, prostredníctvom SMS, vo výpisoch a podobne. Preto je dôležité si aktualizovať svoje kontakty v banke, aby klienti mali vždy aktuálne informácie.
  4. Všetky prístupy a linky do elektronického bankovníctva OTP Banky zostávajú nezmenené.
  5. Výbery hotovosti bez poplatku budú nielen v sieti bankomatov OTP Banky, ale aj v bankomatoch ČSOB bez obmedzenia počtu výberov. Vyberať hotovosť z bankomatov v Maďarsku označených K&H za zvýhodnený poplatok 20 centov za výber. Rovnako tak z bankomatov ČSOB v Česku, KBC v Belgicku a UBB v Bulharsku.
  6. Služby OTP pobočky môžu klienti využívať naďalej tak, ako boli doteraz zvyknutí. Nemenia sa ani otváracie hodiny. Počas najbližšieho roka bude ČSOB postupne prispôsobovať pobočkovú sieť tak, aby čo najviac vyhovovala potrebám klientov. V niektorých lokalitách môže prísť aj k zlučovaniu pobočiek do jednej väčšej. Klienti OTP Banky budú môcť okrem svojich pobočiek postupne využívať aj služby kontaktných miest OTP Banky vo vybraných pobočkách ČSOB. O zmenách v pobočkovej sieti bude ČSOB vždy informovať.
  7. Pobočky OTP Banky zostávajú na rovnakom mieste ako doteraz. Postupne však budú prechádzať zmenou označenia na ČSOB.
  8. Klienti OTP Banky môžu kontaktovať call centrum OTP Banky Slovensko tak, ako boli doteraz zvyknutí.
  9. Na bankových a poistných produktoch klientov OTP banky, ktoré využívajú, sa nič nemení. OTP Banka a ČSOB budú počas nasledujúceho obdobia pracovať na postupnom zlučovaní, dovtedy budú pôsobiť na trhu ako dve samostatné banky.
  10. Číslo účtu klienta OTP Banky ostáva nezmenené.
  11. Služby internetbanking OTP Banky a mobilná aplikácia sú naďalej dostupné a klienti ich môžu používať tak ako boli zvyknutí. V platnosti zostávajú aj všetky prístupy do elektronického bankovníctva, ktoré majú klienti nastavené.
  12. Platobnú kartu môžu klienti OTP Banky využívať naďalej tak ako boli zvyknutí. Svojou kartou budú môcť vyberať hotovosť aj z bankomatov ČSOB úplne bez poplatku. O aktivácii tejto výhody bude ČSOB informovať.
  13. Na službe mobilnej peňaženky sa nič nemení. Vzhľadom na to, že tieto služby poskytuje aj ČSOB, budú pre klientov OTP banky dostupné aj po zlúčení oboch bánk. ČSOB ponúka aj služby Fitbit Pay a Garmin Pay, preto budú mať klienti po prechode k dispozícii aj tieto služby.
  14. Hypotéka bude aj naďalej vedená za podmienok, ktoré si klient OTP Banky dohodol v rámci uzatvárania zmluvy. Klienti si  môžu v ČSOB informovať o možnosti jej refinancovania. Hypotéku môžu klienti  refinancovať kedykoľvek, aj teraz, pričom klientom OTP Banky ČSOB nebude účtovať štandardný poplatok za spracovanie nového úveru a naviac ČSOB odmení aj vrátením troch mesačných splátok úveru. Jedným z benefitov, ktorý k ČSOB hypotéke môžu klienti začať využívať okamžite po jej prenose, je možnosť bezplatných splátok cez mobilnú aplikáciu ČSOB SmartBanking. Klienti si tak môžu skrátiť splácanie svojej hypotéky a zároveň ušetriť.

Zdroj: ČSOB 

Porovnať všetky účty a ich poplatky môžete TU.

Autor článku: Iveta Hudáková



Užitočné články

Finančný Kompas v médiách