Zverejnené: 06.11.2020

Dôvera o 1.1.2021 upravuje podmienku získania príspevku na zubné ošetrenia a dentálnu hygienu


Article image
Príspevok môžu získať len tí, ktorí sa starajú o svoj chrup a pravidelne chodia na preventívne prehliadky k zubnému lekárovi.

Keďže tento rok nás zasiahla pandémia koronavírusu, poisťovňa Dôvera upravila podmienky na získanie príspevku na zubné ošetrenia a dentálnu hygienu. Aktuálne pravidlá vyžadujú, aby mal poistenec v predchádzajúcom roku absolvovanú preventívnu prehliadku u zubného lekára.

Pre koronavírus sú obmedzenia v poskytovaní zdravotnej starostlivosti zubných lekárov. Preto od nového roka Dôvera zavedie novinku. Ak v tomto roku nestihnete absolvovať preventívnu prehliadku u zubného lekára, neprídete o možnosť získať príspevok na zubné ošetrenie v budúcom roku. Stačí, ak prevenciu absolvujete v roku 2021, no ešte pred tým, ako si uplatníte príspevok na zubné ošetrenie alebo dentálnu hygienu.

Ako si uplatniť príspevok

Ak teda budete mať napríklad na 1. marca naplánované ošetrenie kvôli zubnému kazu a chcete na túto starostlivosť získať príspevok, preventívnu prehliadku musíte absolvovať ešte pre týmto zákrokom.

Potvrdenie o prevencii si odložte. Ak pri uplatňovaní príspevku ešte poisťovňa  nebude mať oznámenie o preventívnej prehliadke od vášho zubného lekára, systém vás požiada, aby ste priložili aj fotku potvrdenia o preventívnej prehliadke.

Po novom budete môcť získať až päť príspevkov počas roka, teda až do 150 eur ročne na zuby.


Viac o benefitoch jednotlivých zdravotných poisťovní sa dovzviete TU.

Zdroj: Dôvera zdravotná poisťovňa
 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách