Zverejnené: 17.06.2020

Dôvera zdravotná poisťovňa prepláca test protilátok proti koronavírusu


Article image
 
Dôvera zdravotná poosťovňa v spolupráci s laboratóriami Alpha medical preplatí svojím poistencom, ktorí absolvujú v termíne od 16. septembra do 30. septembra preventívnu prehliadku u všeobecného lekára, testovanie na koronavírus. Dozvedia sa, či ochorenie prekonali a či majú vytvorené protilátky, ktoré ich ochránia pred ďalšou nákazou.

Testovanie metódou Elisa

Protilátky sa budú zisťovať z krvi metódou Elisa. Nie je k tomu potrebné vykonať žiaden ďalší úkon okrem štandardných vyšetrení počas preventívnej prehliadky. Poistenec zdravotnej poisťovne Dôvera sa z testovania dozvie, či sa jeho organizmus stretol s koronavírusom a či má vytvorené protilátky, ktoré ho môžu ochrániť pred ďalšou vlnou epidémie.

Kto má nárok na test zadarmo?

Bezplatný test protilátok na ochorenie Covid-19 môže absolvovať poistenec Dôvery:
  • ktorý má v tomto roku nárok na absolvovanie štandardnej preventívnej prehliadky u svojho všeobecného lekára pre dospelých a ešte ju neabsolvoval
  • preventívnu prehliadku absolvuje v termíne od 16. júna do 30. septembra
  • ktorého lekár má platnú zmluvu s laboratóriami Alpha medical.
Ak ste absolvovali prehliadku v júni v roku 2018, nárok na absolvovanie ďalšej prehliadky máte od januára v roku 2020. Nárok na bezplatné testovanie na koronavírus teda máte, ak ste svoju poslednú preventívnu prehliadku absolvovali najneskôr do 31. decembra 2018.

Testovanie so zľavou vo výške 25% z ceny testu

Ak máte o test záujem a preventívnu prehliadku ste už tento rok absolvovali a na ďalšiu v tomto roku nemáte nárok, môžete absolvovať rozšírený test na zistenie protilátok. Všetci poistenci Dôvery starší ako 10 rokov môžu podstúpiť rozšírené testovanie protilátok na koronavírus so zľavou 25 % z ceny testu metódou Elisa až do 30. septembra 2020.
 
Viac o benefitoch jednotlivých zdravotných poisťovní sa dovzviete TU.

Zdroj: Dôvera zdravotná poisťovňa
 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách