Zverejnené: 23.05.2023

Inflácia trhá rekordy. Napriek tomu sa dajú ušetriť desiatky eur. Prečítajte si ako


Article image
Cez digitálnu inováciu Moneyback dostali klienti najväčšej banky späť už desiatky tisíc eur. Jednorazovo im môžu pristáť na účte desiatky, ale výnimočne aj stovky.
 
Zaplatiť sto eur v obchode za nové oblečenie je dnes už celkom bežným javom. Ľudia preto viac vyhľadávajú zľavové akcie. Predstavte si však, že by vám zo stovky, ktorú zaplatíte kartou vrátila banka naspäť až 35 eur. V časoch, keď inflácia presiahla v novembri 15-percentnú hranicu a podľa prieskumu* až dve tretiny ľudí cítia výraznejšie rast cien na svojich peňaženkách, nejde o zanedbateľnú čiastku.
 
Citeľne stúpli hlavne ceny základných potravín. Chlieb zdražel na jeseň 2022 o 30 percent, mäso o tretinu a olej dokonca o viac ako polovicu.
 
Aj v prípade, že nechcete či možno už viac neviete škrtať výdavky, existuje spôsob, ako ušetriť na nákupe. Možnosťou je odmena za platbu kartou cez digitálnu inováciu Moneyback. Takzvaný cashback priniesla Slovenská sporiteľňa ako benefit k svojim bežným účtom pred necelými dvomi rokmi. „Odvtedy každý mesiac vyplácame klientom desiatky tisíc eur, ktoré ušetrili vďaka nášmu programu,“ vysvetľuje Marta Cesnaková, hovorkyňa Slovenskej sporiteľne.

Celoročné aj sezónne akcie

V programe Moneyback je široká škála obchodov a prevádzok. „Veľa partnerov máme v ponuke celoročne, robíme však aj sezónne akcie. Pred začiatkom školského roka sme sa zamerali viac na školské potreby Juniorpapier a oblečenie pre deti a študentov Answear,“ upresňuje Marta Cesnaková.
 
Pred Vianocami zase priniesla najväčšia slovenská retailová banka zaujímavé zľavy v lekárňach Dr.Max, parfumérii Douglas, na elektroniku Philips či cez zľavový portál Heuréka. „Vďaka tomu si naši klienti mohli nakúpiť vianočné darčeky opäť o niečo výhodnejšie,“ dodáva Marta Cesnaková. Zľavy sa pohybujú od jedného do 35 percent. Medzi najobľúbenejších partnerov, ktorých klienti Slovenskej sporiteľne pravidelne využívajú, patria Shell, oficiálny e-shop Adidas, 101 drogerie, Booking, Aliexpress, Panta Rhei a Wolt.
 
„Najvyššiu zľavu, ktorú aktuálne máme v ponuke, je práve 35 percent na nákup športového oblečenia u jedného z popredných slovenských e-shopov,“ poukazuje na výhody Moneybacku hovorkyňa banky.
 
Najviac peňazí banka už tradične vráti dovolenkárom, doteraz takto ušetrili až 110-tisíc eur. „Je to samozrejme aj z toho dôvodu, že za dovolenku platia ľudia výrazne viac ako napríklad v potravinách či iných obchodoch. V ponuke máme pritom niekoľko prestížnych slovenských hotelov, cestovných kancelárií a taktiež spolupracujeme s Bookingom, cez ktorý vraciame klientom až štyri percentá z celkovej sumy ubytovania,“ upozorňuje Marta Cesnaková.
 
„Najvyšší cashback, ktorý sme klientovi vyplatili v novembri 2022 bol dvesto eur. Klientovi sme vracali peniaze za ubytovanie v jednom z luxusných Slovenských hotelov,“ poukazuje Marta Cesnaková na rastúcu popularitu služby cashback.

Ako na to?

Nárok na vrátenie časti platby späť však nie je automatický. Klient Slovenskej sporiteľne si ho v rámci bežného účtu musí aktivovať v apke George. „Následne si vyberie, o ktoré zľavy má záujem. Zľavy sa snažíme cieliť personalizovane. Každému sa ukazujú ako prvé tie, ktoré algoritmus vyhodnotí ako najzaujímavejšie pre konkrétneho človeka,“ konštatuje hovorkyňa banky.
 
Aktivácia Moneybacku je pritom veľmi jednoduchá a zaberie len zopár sekúnd. Peniaze dostane klient do desiateho nasledujúceho mesiaca po nákupe. „Výnimočne, pri niektorých ponukách môže trvať vyplatenie zľavy o niečo dlhšie,“ uzatvára Marta Cesnaková.  
 
*Prieskum uskutočnila agentúra IMAS pre skupinu Erste Group na vzorke 500 respondentov starších ako 15 rokov.
 

 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách