Zverejnené: 07.04.2022

Tatra banka ako ďalšia navyšuje sadzby už druhý krát v tomto roku


Article image

Ďalšou bankou v poradí, ktorá úrokové sadzby na hypotékach mení druhý krát v tomto roku, je Tatra Banka. Dorovnáva tak sadzby svojej konkurencie, ktorá so zmenou prišla len pred nedávnom.

Zvýšenie sadzieb stále nepredstavuje zdraženie v tom pravom slova zmysle, no postupnou úpravou hrozí, že aj tie najlacnejšie hypotéky budú ešte v tomto roku začínať číslom dva. Takéto časté úpravy sadzieb môžu mať vplyv na tempo úverovania Slovákov, ktoré sa medziročne zvýšilo z 5,7 % až na 9,5 %. Nie však preto, že by sme potrebu bývania ako národ odkladali, ale z dôvodu, že náš úverový limit bude oproti cene predávajúceho nedostatočný. Pod prudký nárast úverovania sa podpisuje aj zdražovanie, ktoré medzi žiadateľmi vytvára tlak v zmysle, „Ak nekúpim dnes - kúpim zajtra, ale drahšie“.

Tatra banka  zmena úrokových sadzieb od 7.4.2022

 
Hypotéka, Americká hypotéka
FIX 1      úroková sadzba od 1,09 % predtým 1,09 %
FIX 2      úroková sadzba od 1,09 % predtým 1,09 %
FIX 3      úroková sadzba od 1,49 % predtým 1,09 %
FIX 5      úroková sadzba od 1,59 % predtým 1,19 %
FIX 7      úroková sadzba od 1,69 % predtým 1,29 %
FIX 10    úroková sadzba od 1,89 % predtým 1,59 %



TIP OD NÁS: Máme tu ďalšie zdražovanie hypoték. Ak chcete vlastné bývanie, neváhajte a oslovte banku online. Stačí si otvoriť online účet a cesta k novej hypotéke je otvorená. Navyše ak si otvoríte účet v Tatra Banke online, budete ho mať na 12 mesiacov zdarma. Napríklad tu.



Užitočné články

Finančný Kompas v médiách