Zverejnené: 04.03.2022

Ukrajinskí občania nie sú lahostajní ani slovenským bankám


Article image

V každom z nás vyvolá slovo vojna strach a obavu o svoj život. Situácia na Ukrajine nie je lahostajná nikomu. Aj niektoré slovenské banky sa zapojili a pomáhajú ukrajinským občanom, ktorí utekajú pred vojnou. Finančné domy na Slovensku dočasne pozastavili niektoré poplatky za zahraničné platby, výbery z bankomatov, dokonca umožnili založenie bankového účtu na Slovensku bez poplatku.

Bezplatné účty a prevody na Ukrajinu

Tatra banka zjednodušila proces založenia osobného účtu a ukrajinským občanom poskytuje bezplatné vedenie bežných účtov a bude poskytovať aj bezplatné výbery z bankomatov kartami ukrajinských bánk.  Pridali sa aj  ďalšie dve z najväčších bánk na Slovensku VÚB banka a Slovenská sporiteľňa.

mBanka, Slovenská sporiteľňa, Tatra banka aj  Fio zrušili poplatky za cezhraničné platby na Ukrajinu alebo z Ukrajiny.  365 banka bude klientom vracať poplatky za prevody do Ukrajiny.

Poštová banka upravila svoj Užitočný účet a doplnila nastavenie parametrov bez poplatkov. Ukrajinskí občania si ho budú môcť otvoriť na 12 mesiacov úplne zadarmo. 

Bankomaty na hraniciach

Slovenská sporiteľňa a Tatra banka umiestnila bankomaty do pohraničnej oblasti na výber peňažných prostriedkov z účtu.


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách