Zverejnené: 10.06.2021

Union zdravotná poisťovňa od 1.7.2021 poskytuje 100 eur na zdravý zrak


Article image
Zrak je najcennejším zmyslom, ktorý človek má a jeho zhoršenie netreba v žiadnom prípade podceňovať, pretože môže negatívne vplývať na kvalitu života. Skorou diagnostikou je možné predchádzať závažným očným ochoreniam a ich komplikáciám. Preto Union zdravotná poisťovňa svojim poistencom od 1.júla.2021 prinášame Očný balík v hodnote až 100 eur. 


Očný balík obsahuje:

Komplexné vyšetrenie do výšky 50 eur
V rámci komplexného očného vyšetrenia vám lekár zmeria vnútroočný tlak, hrúbku rohovky, skontroluje ostrosť zraku, vyšetrí očné pozadie, posúdi zmeny na  sietnici, stav dúhovky a šošovky. Komplexné očné vyšetrenie máte ako poistenec Union zdravotnej poisťovne vo vybraných očných klinikách celkom zadarmo, vďaka čomu dokážete ušetriť aj 50 eur.

Vyšetrenie OCT v hodnote 30 eur vo vybraných očných klinikách
Optická koherentná tomografia je bezkontaktné vyšetrenie oka s vysokým rozlíšením detailov na odhalenie ochorení zrakového nervu a sietnice. OCT je najčastejšie využívané pri ochoreniach sietnice. Lekári vám ho navrhnú, aj keď majú podozrenie na glaukóm alebo niektoré neurologické ochorenia ako skleróza multiplex, či Alzheimer. Optickú koherentnú tomografiu v hodnote 30 eur (bez angiografie) máte ako poistenec Union zdravotnej poisťovne vo vybraných očných klinikách celkom zadarmo.

Príspevok 20 eur na okuliarové rámy pre deti
Nakoľko deti často okuliarové rámy poškodia alebo z nich vyrastú, Union zdravotná poisťovňa vám preto  poskytne príspevok na okuliarový rám pre deti do 18 rokov (vrátane) vo výške 20 eur. Príspevok poisťovňa poukáže na účet zákonného zástupcu dieťaťa (aspoň jeden zákonný zástupca musí byť zdravotne poistený v Union zdravotnej poisťovni) na základe správne vyplnenej  žiadosti, doloženia dokladu o zaplatení a potvrdenia o predpísaní okuliarov lekárom.

Okrem toho Union zdravotná poisťovňa poistencom ponúkame zľavu vo výške 20% na nákup dioptrických rámov so šošovkami v internetovej očnej optike EYERIM. Zľavu je možné uplatniť priamo pri objednávke.

Ak máte záujem o komplexné očné vyšetrenie a/alebo optickú koherentnú tomografiu, požiadajte svojho všeobecného lekára o výmenný lístok na očné vyšetrenie. Objednajte sa na telefónnom čísle očnej kliniky, ktorú si vyberiete a dohodnite si termín vyšetrenia. Komplexné očné vyšetrenie aj optickú koherentnú tomografiu uhradí poisťovňa priamo očnej klinike, takže nebudete nič platiť. 

Očný balík je možné od 1.7.2021 využiť v týchto očných klinikách:

  • OFTAL BB s. r. o., Námestie L. Svobodu 1, Banská Bystrica    
  • ROBIN LOOK spol. s  r. o., Gagarinova 7/B, Bratislava    
  • Neovízia s. r. o., Röntgenova 26, Bratislava    
  • 3 F s. r. o. ,Toryská 1,Košice - Západ    
  • Imunoalergológia Dzurilla s. r. o., Fatranská 5, Nitra    
  • Neovízia s. r. o., Dlhé Hony 9, Poprad    
  • CMO s. r. o., P. Mudroňa 39, Topoľčany    
  • VIDISSIMO s. r. o., Halalovka 2927/63, Trenčín    
  • Očné centrum Sokolík s. r. o., Jilemnického 532/2, Trenčín    
  • Očné centrum s. r. o., Starohájska 2, Trnava    
  • NeoVízia Trnava s. r. o., Starohájska 2, Trnava    
  • ŽILPO s. r. o., Vysokoškolákov 31, Žilina    

Zdroj: Union zdravotná poisťovňa

Viac o benefitoch jednotlivých zdravotných poisťovní sa dovzviete TU.

Autor článku: Iveta Hudáková
 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách