Zverejnené: 27.07.2020

Zmena pri PZP. Menej najazdíte, menej zaplatíte


Article image
Bez ohľadu na to, koľko kilometrov na aute najazdíte, zaplatíte vždy rovnakú výšku poistného pri PZP. Do úvahy sa však berie vek vodiča, typ vozidla a trvalý pobyt. Union poisťovňa pripravila pre vodičov novinku. Pre tých, ktorí počas koronakrízy najazdili menej kilometrov, môžu získať zľavu na PZP.

Poisťovňa Union zaznamenala po pandémií korona vírusu zvýšený počet málo vyťažovaných vozidiel. Na základe štatistík poisťovňa eviduje takmer 300-tisíc príležitostných vodičov, ktorí ročne najazdia menej ako 5-tisíc kilometrov. To je denne maximálne 13 kilometrov.

Povinné zmluvné poistenie od Union poisťovne môže byť pre vodiča teraz lacnejšie až o 30 %. Zľava bude či už pre dôchodcov, majiteľov firiem,  alebo pre rodiny rodiny, kde je jedno auto využívané oveľa menej ako druhé. Kto jazdí menej, na PZP ušetrí desiatky eur oproti základnej cene. Kto najazdí autom viac, musí naopak doplácať. Ponuka platí do 30.9.2020.

Ako to funguje

Po tom, ako si vodič vypočíta cenu PZP na webe, uzatvorí online zmluvu. Stiahne si aplikáciu, cez ktorú pošle do poisťovne fotku s aktuálnym počtom najazdených kilometrov.
Tri dni pred výročím poisťovňa vodiča vyzve, aby cez aplikáciu odoslal aktuálny stav najazdených kilometrov. Ak bude počet najazdených kilometrov  nižší ako 5-tisíc, pre vodiča sa nič nemení. V prípade, ak vodič najazdí viac ako 5-tisíc kilometrov, doplatí poistné vo výške poskytnutej zľavy.
 

Niekoľko príkladov, koľko môžete ušetriť

Aktuálna cena PZP pri Škoda Fabia je 102,4 eur, cena PZP po zľave 71,70 eur.
Aktuálna cena PZP pri Škoda Octavia je 97,80 eur, cena PZP po zľave 68,50 eur.
Aktuálna cena PZP pri Kia Ceed je 95,40 eur, cena PZP po zľave 66,80 eur.
Aktuálna cena PZP pri Hyundai i30 je 114,00 eur, cena PZP po zľave 79,80 eur.
 
Zdroj: Union poisťovňa

Porovnanie poistenia TU.
 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách