HC


Zverejnené: 30.03.2017

Čo si všímame pri refinancovaní


Article image

Ušetrenie prostredníctvom prenesenia úveru do inej banky reálne zvažuje až 43% Slovákov. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu GfK Slovakia pre ZUNO banku.

"Za najatraktívnejšie a zároveň najunikátnejšie benefity spotrebného úveru v cieľovej skupine je považovaná garancia najlepšej ponuky a otvorenosť voči klientovi. Pod otvorenosťou klienti rozumejú zrozumiteľné podmienky bez chytákov,“ uviedol Július Filo, Sector Leader, Financial Services & Technology GfK.

Poskytnutie úveru bez poplatku považuje za atraktívne až 90% respondentov. Medzi atraktívne benefity patrí podľa prieskumu aj predčasné splatenie úveru bez poplatku (94%), poskytnutie úveru bez ručiteľa (84%) a poskytnutie úveru bez dokladovania účelu (81%).

Ďalšími „ťahákmi“ sú možnosť vybavenia úveru bez nutnosti navštíviť banku a až pre 82% respondentov je dôležitá rýchlosť vybavenia pôžičky.

Dáta z prieskumu GfK potvrdzujú, že možnosť zaobstarať si úver bez nutnosti navštíviť banku, je čoraz viac atraktívnejšia. Koncept online banky pritom zvyšuje rýchlosť aj pohodlie a umožňuje vďaka nízko nákladovému modelu poskytovať aj výhodné úrokové sadzby pri poskytovaní aj refinancovaní pôžičiek.

Prieskum pre ZUNO banku vykonala online spôsobom GfK Slovakia na vzorke ľudí s racionálnym postojom k výberu banky vo veku 26-50 rokov s čistým osobným mesačným príjmom viac ako 500 € a minimálne stredoškolským vzdelaním.

 



Užitočné články

Finančný Kompas v médiách