HC


Zverejnené: 23.07.2020

Nebanková pôžička


Article image

Pokiaľ si potrebujete požičať, ale v banke ste nepochodili, môžete sa obrátiť na nebankové spoločnosti. Ich pravidlá nie sú také prísne ako tie bankové. V mnohých nebankových spoločnostiach je možné získať pôžičku ihneď a niekedy aj bez dokladovania príjmu, alebo aj vtedy, ak sa nachádzate v úverovom registri. Záleží na posúdení jednotlivej spoločnosti. Máte možnosť požičať si aj nízku sumu finančných prostriedkov na krátky čas. Žiadna seriózna spoločnosť od vás nebude žiadať platbu žiadneho poplatku pred tým, ako vám pôžičku poskytne.

Tak, ako v banke, aj v nebankovej spoločnosti budú zisťovať vašu bonitu. Čím je vaša bonita vyššia, tým nižší úrok môžete získať. Ak vám nebanková spoločnosť je ochotná požičať, mali by ste si preveriť, aká je výška ročnej percentuálnej miery nákladov. Nebankové spoločnosti, ktoré si neoverujú bonitu klienta, počítajú s vyšším rizikom nesplácania úveru a to si samozrejme premietajú do výšky úrokov, čím klient na pôžičke oveľa viac prepláca.

Pri výbere odporúčame kontaktovať overené nebankové spoločnosti, ktoré máme aj v našom porovnávaní. Odporúčame zistiť si podmienky poskytnutia pôžičky napríklad aké majú sankčné poplatky, ako postupuje spoločnosť v prípade nesplácania pôžičky. Pozrite si referencie danej spoločnosti ale aj ich webovú stránku.



Užitočné články

Finančný Kompas v médiách