HC


Zverejnené: 03.03.2021

Online pôžička s nulovým úrokom


Article image
Každý chce získať pôžičku s najnižším úrokom, aby na nej preplatil čo najmenej. Aby ste na pôžičke preplatili čo najmenej, urobte si najprv porovnanie jednotlivých pôžičiek. Pôžičky s nulovým úrokom majú na Slovensku dve banky - mBank a Poštová banka. Takéto pôžičky však bývajú ohraničené napríklad konkrétnou sumou alebo dobou splácania.
 
mBank ponúka bezúročný úver pri  maximálnej výške 1 500 eur. Za poskytnutie úveru klient zaplatí spracovateľský poplatok vo výške 2% z požičanej sumy, takže úplne zadarmo to nie je.
 
Splatnosť úveru je  ročná alebo dvojročná. Ak si klient zvolí  ročnú splatnosť pri maximálnej sume úveru, jeho mesačná splátka bude 125 eur, pri dvojročnej splatnosti bude mesačná splátka 63 eur.
 
Podmienky a parametre úveru s nulovým úrokom:
 
  • úrok 0 % p.a.
  • výška úveru od 350 do 1500 EUR
  • doba splatnosti 12 alebo 24 mesiacov
  • poplatok 2 % z výšky úveru
  • maximálna RPMN 3,81 %
  • ide o prvú pôžičku žiadateľa v mBank
 
Poštová banka ponúka bezúročný úver do výšky 1 000 eur, ktorý je dokonca aj bez poplatku za poskytnutie, ale len v prípade, že si v banke otvoríte bežný účet.
 
Podmienky a parametre úveru s nulovým úrokom:
 
  • výška úveru 600 €, 800 € alebo 1 000 €,
  • splatnosť 20 mesiacov,
  • úroková sadzba 0 % p. a.,
  • pri čerpaní na účet v Poštovej banke neplatí klient žiadny poplatok za poskytnutie.
 

 Ktorá z nich je výhodnejšia?

 
V Poštovej banke sa vyhnete poplatku za poskytnutie pôžičky a vrátite toľko, koľko ste si naozaj požičali. Musíte mať ale zriadený účet v Poštovej banke, aby vám banka, úver s nulovým úrokom poskytla. Mesačný poplatok za Užitočný účet je  5 eur. Na to, aby ste účet mali bez poplatku, musíte splniť podmienky pre získanie zliav. Ak si požičiate 1 000 eur na 12 mesiacov, banke vrátite 1 000 eur, ale za účet ročne zaplatíte 60 eur, ak nesplníte podmienky bezplatného účtu.
 
 Aj v mBank musíte mať zriadený osobný účet mKonto, ktorý je však bez poplatku. Bezúročnú pôžičku dostanú len tí, ktorí ešte žiaden úver v mBank nemali. Zaplatíte poplatok za poskytnutie pôžičky vo výške 2 % z poskytnutého úveru. Ak si požičiate 1 000 eur na 12 mesiacov, banke vrátite 1 020 eur.
 

Ak ste len začali uvažovať nad pôžičkou, pozrite si naše prehľadné porovnanie podmienok jednotlivých bánk a nebankových spoločností. V prípade, že máte ďalšie otázky ohľadom úveru, alebo hľadáte čo najvýhodnejšiu pôžičku, neváhajte nás kontaktovať.
 
Porovnať všetky pôžičky môžete TU.

Autor článku: Iveta Hudáková
 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách