HC


Zverejnené: 08.07.2020

Uvažujete nad rekonštrukciou bytu alebo domu? Ako si vybrať pôžičku?


Article image
Prerábka bytu alebo domu nie je lacnou záležitosťou. Aj tá najjednoduchšia rekonštrukcia stojí niekoľko tisíc eur. Najlacnejším spôsobom, ako získať peniaze na takúto investíciu do bývania, je nasporiť si ich. Najpohodlnejšou a najrýchlejšou cestou, ako sa dostať k peniazom na rekonštrukciu, je pôžička.
Pôžičku dnes vybavíte bez zakladania nehnuteľnosti online z pohodlia domova. Pôžička online je ľahko dostupná pre všetkých. Na Finančnom kompase máte ponuky všetkých bánk, ktoré ponúkajú pôžičky. Porovnajte a vyberte si pre vás to najlepšie.

Na čo si treba dať pozor?

Treba si porovnať viacero finančných produktov a poriadne si prečítať všetky dostupné informácie. Vyskúšať si tiež treba výpočty úverov prostredníctvom úverovej kalkulačky.

Hlavným parametrom pri výbere pôžičky je RPMN – ročná percentuálna miera nákladov. Ide o číslo vyjadrené v percentách, ktoré vám vyčísli, koľko vás v konečnom dôsledku bude stáť pôžička. Čím je percento nižšie, tým je úver pre vás výhodnejší. 

V zmluve o pôžičke by mala byť jasne stanovená nielen výška RPMN a úroku, ale aj výška mesačných splátok, termín splatnosti, výška úrokov z omeškania splácania (ak dlžník nezaplatí pôžičku v stanovenom termíne), poplatky (napr. za spracovanie úveru), možnosti odkladu splátok a s tým spojené poplatky a možnosti predčasne splatiť úver.

Pred podpisom zmluvy si overte, či je výška splátky garantovaná počas celej doby splatnosti úveru.

Najnižšie úrokové sadzby, ktoré banky ponúkajú
Banka Pôžička Úrok
UniCredit Bank Bezúčelový PRESTO úver od 3,89 %
Poštová banka Dobrá pôžička od 4,00 %
ČSOB Bezúčelový spotrebný úver od 4,50 %
OTP otp Expres úver od 4,50 %
365 Banka Pôžička od 5,00 %
mBank mPôžička Plus od 5,90 %
VÚB Pôžička na čokoľvek od 5,90 %
Prima banka Pôžička od 5,90 %
Slovenská sporiteľňa Moderná pôžička od 5,90 %
Cetelem Pôžička na čokoľvek od 5,90 %
Tatra banka Bezúčelový úver TB od 5,99 %
Raiffeisen BANK PÔŽIČKA od 8,90 %
 
Najnižšie úrokové sadzby pri pôžičke sú podmienené napríklad využívaním ďalšieho produktu banky ako poistenie úveru, aktívneho využívania účtu v danej banke, výškou úveru a pod.

Ak ste len začali uvažovať nad spotrebným úverom, pozrite si naše prehľadné porovnanie podmienok jednotlivých bánk. V prípade, že máte ďalšie otázky ohľadom predčasného splatenia úveru, alebo hľadáte čo najvýhodnejšiu pôžičku, neváhajte nás kontaktovať.
 
Porovnať všetky pôžičky môžete TU.
Autor článku: Iveta Hudáková
 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách