Zverejnené: 03.03.2021

Hypotekárna kalkulačka, ako funguje


Article image
Chystáte sa požiadať o hypotéku a chcete zistiť výpočet splátky? Naša hypotekárna kalkulačka vám poskytne informácie o tom, koľko banke naozaj zaplatíte. Stačí zadať výšku hypotéky, zvoliť dobu jej splatnosti a výšku úrokovej sadzby. Ak chcete mať prepočty reálnejšie, zvoľte si takú úrokovú sadzbu, ktorú niektorá z bánk aktuálne ponúka.

Hypotekárna kalkulačka je online pomôcka, ktorá vám ušetrí peniaze ale aj váš čas. Pomocou hypotekárnej kalkulačky získate pomerne presnú predstavu o parametroch úveru. Pre každého ale platia iné pravidlá. Vyššia úroková sadzba totiž nemusí vždy znamenať, že budete za hypotéku platiť viac. Naša hypotekárna kalkulačka nezohľadňuje poplatky, ktoré si banky pri hypotékach účtujú.

Hypotéka môže mať dobu splatnosti od 1 roka do 30 rokov, výnimočne až do 40 rokov. Čím dlhšiu splatnosť má hypotéka, tým je síce nižšia mesačná splátka, ale na úrokoch preplatíte viac. Výška hypotéky záleží od vašich možnosti splácať mesačnú splátku z vášho príjmu a od výšky nehnuteľnosti, ktorú banke založíte.
 
Splniť podmienky na hypotéku znamená prejsť si celým procesom od úvodného podania žiadosti až po definitívne potvrdenie udelenia a poskytnutia hypotéky. Celý tento proces má viacero fáz a začína podaním žiadosti spolu so všetkými potrebnými dokumentmi. Podľa toho, čo všetko klient dokladuje, koľko si požičiava, akú má bonitu a akú nehnuteľnosť zakladá, trvá aj vybavenie hypotéky.
 

Pomoc odborníka

Vybrať ten najvýhodnejší úver na bývanie môže byť pre človeka, ktorý s tým nemá skúsenosti problematické. Pokiaľ neviete, aký typ hypotéky zvoliť a chcete sa rozhodnúť správne, poradia vám naši hypotekárny špecialisti. Postarajú sa o to, aby ste získali výhodné podmienky hypotéky, aby ste neplatili zbytočné poplatky a poradia vám, ktorá banka má pre vás najvýhodnejší úrok. Neváhajte nás kontaktovať, radi vám zodpovieme na prípadné otázky.
 
Naša Hypotekárna kalkulačka vám vypočíta mesačnú splátku aj celkové preplatenie na úrokoch.

Autor článku: Iveta Hudáková


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách