Zverejnené: 09.05.2022

Digitalizácia bankovníctva V. časť


Article image  
Nie len pandémia, ale aj naša túžba po digitále, posúva služby, ktoré sme si ešte donedávna nevedeli predstaviť online, do úplne iného rozhrania. V súčasnosti si cez aplikácie dokážeme poslať faktúry priamo do aplikácie, vyberať hotovosť z bankomatu bez použitia karty, ale aj vyriešiť hypotéku. Aby bola banka atraktívna aj pre mladých ľudí, kráčajúcich s dobou, musí mať digitálny prístup a chuť investovať. To je to, čo očakáva nie len mladá generácia. 

Fio banka

Fio banka nadväzuje na úspešné pôsobenie finančnej skupiny Fio, z ktorej sa v roku 2010 pretransformovala na banku. Ako prvá finančná inštitúcia (nie banka) zaviedla Internetbanking a v roku 2011 tiež Smartbanking. 

Internetbanking

Internetbanking Fio si môžete zdarma zriadiť k bežnému alebo sporiacemu účtu Fio. Vďaka metóde šifrovania je zaistená maximálna bezpečnosť bankových operácií. Elektronickú správu účtov si môžete zriadiť k akémukoľvek bežnému alebo sporiacemu účtu či k termínovanému vkladu na ktorejkoľvek pobočke banky. Vybrať si môžete medzi niekoľkými variantami zabezpečenia. Pokyny je možné potvrdzovať prostredníctvom SMS kódov alebo elektronickým kľúčom, prípadne kombináciou. 

Smartbanking

Nová mobilná aplikácia ponúka predovšetkým jednoduchý a prehľadný dizajn, ktorý je optimalizovaný aj pre najnovšie typy telefónov a spĺňa bezpečnostné nároky modernej doby. Samozrejmosťou je prihlasovanie alebo autorizácia transakcií pomocou odtlačku prsta alebo pohľadom na telefón/Touch ID. Pre aktiváciu Smartbankingu je potrebné začať v mobile, následne ho prepojíte s Internetbankingom a dokončíte opäť vo vašom telefóne, kde si nastavíte všetky bezpečnostné prihlasovacie údaje. Celá aktivácia Vám nezaberie viac ako pár minút. 

API Bankovníctvo

API Bankovníctvo umožňuje bezpečné automatizované spracovanie výpisov a pohybov na účtoch vedených vo Fio banke. So službou API Bankovníctvo získate okamžitý prehľad o dianí na Vašich účtoch bez toho, aby ste sa museli prihlasovať do internetového bankovníctva. Po novom môžu záujemcovia o službu API Bankovníctvo využívať aplikáciu s názvom FIO API Plus.


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách