Zverejnené: 04.04.2018

Poštová banka mení svoj cenník od 1.6.2018


Article image

Poštová banka od 1.6.2018 rozšírila poistenie k UŽITOČNÉMU ÚČTU, zvýšila poplatok za výber hotovosti cez POŠTOMAT a s účinnosťou od 1.5.2018 doplnila do cenníka službu Vystavenie potvrdenia súvisiaceho s čiastočným alebo úplným predčasným splatením úveru na žiadosť dlžníka.

UŽITOČNÝ ÚČET

Od júna  bude mať majiteľ UŽITOČNÉMU ÚČTU iba jeden výber hotovosti cez POŠTOMAT, ktorý banka zároveň zaradila do Produktov a služieb zahrnutých v cene balíka. Predtým mal klient neobmedzený počet výberov hotovosti cez POŠTOMAT.

Poistenie k UŽITOČNÉMU ÚČTU

Banka rozšírila poistenie k UŽITOČNÉMU ÚČTU o Poistenie osobných vecí – základný balík (mesačné náklady spojené s poistením) za poplatok 1,50 € a Poistenie osobných vecí – rozšírený balík (mesačné náklady spojené s poistením) za poplatok 3,00 €.
Predtým bolo iba Poistenie platieb k osobnému účtu (mesačné náklady spojené s poistením) za poplatok 1,50 €, ktoré banka naďalej poskytuje.

Poplatky súvisiace s osobnými účtami

Do cenníka bola  doplnená služba zasielanie Mesačného výpisu z účtu poštou  pre UŽITOČNÝ ÚČET SENIOR, ktorý bude bez poplatku a zasielanie Mesačného výpisu z účtu poštou pre ostatné účty – nadštandardná služba s  poplatkom za zaslanie 1,00 €.

Platobné Karty

Výber hotovosti z bankomatu cez POŠTOMAT bude za poplatok vo výške 1 €. Predtým bol poplatok vo výške 0,30 €, ako za výber z bankomatu Poštovej banky.  

Spotrebiteľské úvery platné 

Od 1.5.2018 banka zaradila do cenníka službu Vystavenie potvrdenia súvisiaceho s čiastočným alebo úplným predčasným splatením úveru na žiadosť dlžníka alebo spoludlžníka,  vyhľadanie archivovanej úverovej dokumentácie a vyhotovenie jej fotokópie, výpočet odplaty úveru. Poplatok za službu bude úhradu skutočných nákladov spojených s vystavením potvrdenia, vyhľadaním archivovanej úverovej dokumentácie a vyhotovením jej fotokópie, výpočtom odplaty úveru. 

Prvé vyhotovenie fotokópie úverovej dokumentácie a výpočtu odplaty úveru je bez poplatku.

 

Porovnať všetky účty a ich poplatky môžete TU.

 

Autor článku: Iveta Hudáková
 



Užitočné články

Finančný Kompas v médiách