Zverejnené: 23.08.2023

Tatra banka mení svoj cenník od 31.3.2023


Article image Tatra banka od 31.3.2023 upravuje svoj cenník. Bude sa to týkať hlavne depozitných produktov, platobných služieb hotovostných aj bezhotovostných, elektronického bankovníctva a platobných kariet .

Depozitné produkty

Banka od 31.3.2023 nebude poskytovať vydávanie výpisu z účtu na pobočke banky, ktorý bol za poplatok 3 eura/ks.
Takisto ukončila poskytovanie služby Platba faktúr prostredníctvom bankomatov Tatra banky za poplatok 0,33 eura.

Platobné služby

Hotovostné operácie uskutočnené v pobočkách banky
Banka pristúpila k zvýšeniu poplatku za Vklad hotovosti na účet treťou osobou na pobočke, nový poplatok bude vo výške 6,00 eur, predtým to bolo 5,00 eur.

Zvýšenie poplatku sa bude týkať aj výberu hotovosti na pobočke, nový poplatok bude vo výške 6,00 eur, predtým to bolo 5,00 eur.

Spracovanie mincí pri vklade a výbere na pobočke nad 50 ks mincí bude za poplatok 5 % zo sumy, min. 6,00 eur, pretým to bolo poplatok 5 % zo sumy, min. 5,00 eur.

Rozmieňanie, resp. výmena hotovosti v mene EUR za iné nominálne hodnoty bude za poplatok 5 % zo sumy, min. 6,00 eur, pretým to bolo 0,01 eur/kus, min. 5,00 eur.

Bezhotovostné operácie
SEPA platba a SEPA okamžitá platba v rámci krajín EÚ a EHP a SEPA inkaso spracovanie platobného príkazu doručeného: - formou písomného príkazu na úhradu bude za poplatok 6,00 eur, predtým - formou písomného príkazu na úhradu a prostredníctvom kontaktného centra DIALOG Live za poplatok 5,00 eur.

SEPA platba a SEPA okamžitá platba v rámci krajín EÚ a EHP a SEPA inkaso  zadanie trvalého platobného príkazu na úhradu a súhlasu so SEPA inkasom/ mandátu: - formou písomného príkazu v pobočke banky a prostredníctvom kontaktného centra DIALOG Live bude za poplatok 6,00 eur, predtým to bolo 5,00 eur.

SEPA platba a SEPA okamžitá platba v rámci krajín EÚ a EHP a SEPA inkaso  zrušenie trvalého platobného príkazu na úhradu a súhlasu so SEPA inkasom/ mandátu: - formou písomného príkazu v pobočke banky a prostredníctvom kontaktného centra DIALOG Live bude za poplatok 6,00 eur, predtým to bolo 5,00 eur.

SEPA platba a SEPA okamžitá platba v rámci krajín EÚ a EHP a SEPA inkaso  zmena súhlasu na SEPA inkaso/mandátu v pobočke banky a prostredníctvom kontaktného centra DIALOG Live bude za poplatok 6,00 eur, predtým to bolo 5,00 eur.

SEPA platba a SEPA okamžitá platba v rámci krajín EÚ a EHP a SEPA inkaso  zmena trvalého príkazu v pobočke banky a prostredníctvom kontaktného centra DIALOG Live bude za poplatok 6,00 eur, predtým to bolo 5,00 eur.
bude za poplatok 6,00 eur, predtým to bolo 5,00 eur.

Cezhraničná platba Platby v mene CZK v prospech klientov Raiffeisenbank Česká republika  v pobočke bude za poplatok 6,00 eur, predtým to bolo 5,00 eur.

Elektronické bankovníctvo

b-mail k účtu /jedno tel.číslo/sledované obdobie bude za poplatok 2,00 eurá, predtým to bolo 1,00 euro.

Banka zaviedla nový poplatok pri b-mail ku kreditnej karte /jedno tel.číslo/sledované obdobie 2,00 eura.

 

Platobné karty

Debetné karty - Visa/Visa Electron a MasterCard
Zvýšenie poplatku za spracovanie platby kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry na 5,00 eur, z pôvodných 3,50 eur.

Zrušenie poplatku za 4 zmeny na karte: zmena denného limitu čerpania, odblokovanie PIN kódu ku karte na žiadosť klienta – urgent. Banka poskytuje službu zmena PIN kódu cez bankomat bez poplatku.

Kreditné karty
Kreditné karty Visa – zvýšenie poplatku za spracovanie platby kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry na 5,00 eur, z pôvodných 3,50 eur.

Zrušenie mesačného poplatku 3,00 eura pri Kreditnej karte Visa za preberanie papierových výpisov z kartového účtu v pobočke.

Zvýšenie poplatku pri Kreditnej karte Visa za  úhradu dlžnej sumy v hotovosti v pobočke banky na 6,00 eur, z pôvodných 5,00 eur.

Zrušenie poplatku Kreditnej karte Visa 4 zmeny na karte: zmena výšky úverového rámca, zmena denného limitu, odblokovanie PIN kódu ku karte na žiadosť klienta – urgent.

Zvýšenie poplatku pri Kreditnej karty Visa Platinum za spracovanie platby kartou za stávkovanie, lotériu a hazardné hry na 5,00 eur, z pôvodných 3,50 eur.

Zrušenie mesačného poplatku pri Kreditnej karte Visa Platinum  za preberanie papierových výpisov z kartového účtu v pobočke 3,00 eura.


Porovnať všetky účty a ich poplatky môžete TU.

Autor článku: Iveta Hudáková

 


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách