Zverejnené: 02.03.2020

VÚB banka mení svoj cenník od 15.3.2019


Article image

VÚB banka od polovičky marca 2019 mení poplatky pri bežných účtoch, zvyšuje poplatok za obmedzenie disponovania s vkladom na účte, zvýšila poplatky pri poistení  kreditných kariet a za hotovostné pokladničné operácie.

VÚB kontá

V základnej ponuke produktov na výber pribudla:

Debetná platobná karta - Karta pre mladých

Karta pre mladých sa vydáva len majiteľovi VÚB Účtu pre študentov alebo VÚB Účtu pre mladých. Majiteľ účtu môže vlastniť len 1 ks tejto karty. Maximálny počet všetkých debetných platobných kariet v rámci konta vydaných na všetkých držiteľov je 5 ks.

Bežné účty a VÚB kontá

Od marca sa zvýšia poplatky pri:

  • Odovzdávaní výpisov osobne v pobočke za poplatok 10 € výpis, predtým bol poplatok 3 € výpis.
  • Odovzdávaní výpisov schránkou za poplatok 10 € schránka, predtým bol poplatok 3 € schránka.

Služby spojené s bežnými, vkladovými účtami a vkladnými knižkami

Poplatok zo 150 € na 250 € sa zvýši pri Obmedzení disponovania s vkladom na účtoch, vkladových účtoch a vkladných knižkách na základe zmluvy o vinkulácii vkladu na žiadosť klienta.

Debetné platobné karty

Z ponuky banky bola vyradená debetná platobná karta  Visa Inspire mobil platby (mobilná karta), ktorá bola za poplatok 5 €/rok.

Kreditné platobné karty

Flexikartu plus nahradila Šikovná karta s rovnakými poplatkami a službami, okrem Zaslania výzvy na 100% inkaso dlžnej sumy, kde pri Flexikarte bola táto služba za poplatok 0,50 €.

Mastercard Standard

Balík poistenia k hlavnej karte a Balík poistenia k dodatkovej karte bude s poplatkom 23 €/rok, predtým bol poplatok 19 €/rok.

Mastercard World

Balík poistenia k dodatkovej karte bude za poplatok 30 €/rok, predtým bol poplatok 24 €/rok.

Pri kreditnej karte pribudla služba:

  • Vstup do letiskového salónika cez službu LoungeKey pre držiteľa karty, alebo sprevádzajúcu osobu, ktorá bude za poplatok 24 €/osoba.

Pri karte nebude Služba LoungeKey – oprávnenie na vstup do letiskového salónika, ktorá bola bezplatná

Výber hotovosti debetnými platobnými kartami

Poplatok vo výške 0,30 € za Výber z bankomatu VÚB, a. s., bude platiť aj pre výber hotovosti cez mobilnú aplikáciu VÚB Mobil banking, služba nie je dostupná pre Visa Inspire Wave 2 Pay (bezkontaktná nálepka).

Pribudol aj poplatok vo výške 1,20 € za výber z bankomatu na Slovensku (okrem VÚB, a.s.) a v zahraničí Kartou pre mladých.

Pokladničné a zmenárenské služby

Hotovostné pokladničné operácie

Výmena nominálnych hodnôt:

  • v počte bankoviek nad 10 ks sa uplatňuje odplata za každých začatých 10 ks bankoviek predkladaných na výmenu (prvých 10 ks sa nezapočítava) a
  • v počte mincí nad 100 ks sa uplatňuje odplata za každých začatých 100 ks mincí predkladaných na výmenu alebo vydávaných v rámci výmeny na základe objednávky (prvých 100 ks sa nezapočítava) bude za poplatok 3,50 €, predtým bol poplatok 1 €.

 

Porovnať všetky účty a ich poplatky môžete TU.
 
Autor článku: Iveta Hudáková



Užitočné články

Finančný Kompas v médiách